Een aantal leden vormt een optredensgroep die regelmatig voorstellingen met historische dansen verzorgt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een feestavond van een vereniging, een optreden in een bejaardentehuis, bij een historische bruiloft, of op een historische jaarmarkt of straatfestival.

Tijdens deze voorstellingen wordt geprobeerd de sfeer van de renaissance, barokke en/of weense (19e eeuw) periode zo goed mogelijk over te brengen. Niet alleen door de dansen zelf in authentieke stijl uit te voeren, maar ook door de kostuums en de bijbehorende etiquette. Als u wilt, kunnen we tussendoor iets vertellen over de dansen en etiquette. Ook kan er een kleine kledingshow worden gegeven.

De optredensgroep van Hofdansvereniging Plaisir Courtois kan ingehuurd worden voor een historische dansvoorstelling. Hierbij zijn verschillende programma's mogelijk (30 tot circa 90 minuten, vanaf €150 exclusief reiskostenvergoeding). Ook kunnen wij uw evenement opluisteren door in historische kostuums te flaneren of een workshop historische dans te geven.

 Heeft u interesse in een historische dansvoorstelling verzorgd door Plaisir Courtois? Vul dan het aanvraagformulier in en maak uw wensen kenbaar of neem contact op met Peter Oosterhuis (050 5711992, of via het reactieformulier onder de knop Optreden boeken? aan de rechterkant. Hij kan u nader informeren over de mogelijkheden en tarieven. U kunt ons benaderen voor het boeken van een voorstelling voor diverse gelegenheden, in overleg worden de stijlperiode(s) en duur van het optreden bepaald.

 

i-pFCG7G4-M.jpg

Foto: Marga Buitendijk