GRATIS OPEN LESSEN OP 6, 13 EN 20 SEPTEMBER

19.00 - 20.00 UUR

KOLDER EN KO, TIMPWEG 3 GRONINGEN

  • gezellige groepsdansen
  • 3 gratis proeflessen
  • geen danspartner nodig
  • 1 jaar dansen voor maar € 50,-

Locatie dansles.jpg

De dansen komen uit de 14e tot de 19e eeuw. Het zijn allemaal groepsdansen, maar onderling zijn ze erg verschillend van vorm en muziek. Er is dus genoeg variatie. Dat is leuk voor wie nog nooit gedanst heeft, maar ook voor een ervaren danser!

Tijdens de lessen zijn er genoeg hulpvaardige ervaren dansers die je helpen, bijvoorbeeld door je in te fluisteren welke kant je ook alweer op moet. Door die ontspannen sfeer is het helemaal niet erg, om soms een paar foutjes te maken.

Er zijn 3 gratis proeflessen, waarbij telkens een andere dans wordt aangeleerd. Probeer eens uit! Je kan dus gewoon komen naar een proefles, die jou het beste uitkomt. Je mag ook gerust naar meer proeflessen komen.

Een danspartner is niet nodig, want je danst elke keer met iemand anders. Maar als je nog mensen kent, die het ook leuk vinden om deze dansen eens uit te proberen, of die gewoon willen kijken: neem ze gerust mee!

Na de proeflessen zijn er nog 5 gratis danslessen, die meer lijken op gewone lessen. Daar worden namelijk ook dansen van de weken ervoor herhaald of uitgebreid. Per les worden 2 of 3 dansen gedanst. Pas na deze 3 + 5 lessen hoef je te beslissen of je lid van de dansvereniging wordt. Als je lid wordt, dan betaal je tot met juni maar € 50,-.

dansles poortjes.JPG

Naast de lessen zijn er ook gezellige activiteiten voor wie daarvoor tijd en zin heeft, bijvoorbeeld samen naar een museum gaan, DVDs kijken of Sinterklaas vieren.

Wil je na het eerste jaar doorgaan met dansen, dan hoef je de volgende jaren maar € 60,- te betalen om van september tot met juni te dansen. Bovendien kun je dan naast het eerste uur (met nieuwe dansen) ook het tweede lesuur met iets moeilijkere dansen meedansen.

De kosten zijn zo laag, omdat onze vereniging een vrijwilligersorganisatie is zonder betaalde krachten. Ook de dansdocenten krijgen daarvoor niet betaald. Ze geven les omdat ze het leuk vinden.

Ervaren dansers geven ook dansoptredens. Dat gebeurt dan in kleding uit de tijd van de dans, meestal in Renaissance-stijl (15e/16e eeuws) of in Weense stijl (19e eeuws).

Beginners kunnen aan het einde van het eerste cursusjaar met hun eerste optreden meedoen.

Elk jaar wordt in juni in de stad Groningen een historische dansvoorstelling gegeven waar de hele vereniging aan meedoet en waar je ook familie en vrienden voor kunt uitnodigen. De vereniging heeft historische kleding in de juiste stijl, die je aankunt tijdens het optreden. Je hoeft dus geen outfit te kopen.

De meeste leden zijn tussen de 30 en 50 jaar. De maximale instapleeftijd is ca. 50 jaar.

De gratis proeflessen zijn op de dinsdagavonden van 6, 13 en 20 september 2016 van 19.00 – 20.00 uur in Kolder en Ko, Timpweg 3 in Groningen.

Tot dan?

Je bent van harte welkom!