vorige 1 2 volgende

Hartelijk welkom Nederlands English Français Deutsch

Plaisir Courtois is een hofdansvereniging in Groningen, bestaande uit een groep enthousiaste mensen, die zich bezighoudt met het levend houden van historische dansen zoals die vroeger aan de Europese hoven werden uitgevoerd. Tijdens optredens dansen wij in bijhorende kostuums, gemaakt volgens authentieke patronen en gedragen we naar de etiquette van die tijd.
De dansen komen uit verschillende periodes:

  • Renaissance
  • Barok
  • Weense periode (19e eeuw)

Het afgelopen seizoen (2014-2015) zijn we enkele leden rijker geworden! De dinsdagavonden waren gevuld met vele leden, we kunnen vaak wel 2 quadrilles neerzetten (2x 4 paren).
Natuurlijk zoeken wij continu naar nieuwe leden. Mensen die 'besmet' worden met het hofdansvirus, zodat de vereniging nog vele jaren kan blijven bestaan.

Al ruim 35 jaar zijn er steeds nieuwe leden gezocht en gevonden en misschien ben jij een van de mensen 'out there' die ook geïnteresseerd is in het hofdansen, ook al realiseer je je dat nu misschien nog niet. Wij hebben een specifieke hobby die heel anders kan zijn dan je verwacht. Ook al kan de huidige maatschappij al veel van je vragen, wanneer het hofdansen goed bij je past zul je merken dat je hier graag tijd voor vrij maakt, simpelweg omdat het energie geeft wanneer je met je hobby bezig bent.

Kom gewoon eens langs om het hofdansen te ervaren!

Lees meer in onze Folder en bij Kostuums.


ook te vinden via www.komhofdansen.nl


ook te vinden via www.genietvanhofdansen.nl


Wilt u ook donateur worden?

Blader door een selectie van onze afbeeldingen

Concertzender Klassiek

Laatste bijwerk datum: woensdag 8 juli 2015

Hofdansvereniging Plaisir Courtois   telefoon: 0650917332   optredens: 050 5711992
adres: Postbus 11090  9700 CB  Groningen
contact:   webdesign: