Hartelijk welkom Nederlands English Français Deutsch

Plaisir Courtois is een hofdansvereniging in Groningen, bestaande uit een groep enthousiaste mensen, die zich bezighoudt met het levend houden van historische dansen zoals die vroeger aan de Europese hoven werden uitgevoerd. Tijdens optredens dansen wij in bijhorende kostuums, gemaakt volgens authentieke patronen en gedragen we naar de etiquette van die tijd.
De dansen komen uit verschillende periodes:

  • Renaissance
  • Barok
  • Weense periode (19e eeuw)

[29-06-2013] - De realiteit:
De laatste jaren loopt het ledenaantal van Plaisir Courtois terug en zijn er steeds minder mensen om op dinsdagavond te komen dansen. Hierdoor is het voor ons van groot belang dat anderen 'besmet' worden met het hofdansvirus, zodat de vereniging nog vele jaren kan blijven bestaan.

In het seizoen 2012-2013 bestond de vereniging 35 jaar en zijn er veel activiteiten geweest met oud-leden. Hierbij heb ik gevoeld dat oud-leden en leden allemaal kleine puzzelstukjes zijn, die samen 1 grote puzzel vormen. Deze puzzel is echter nooit af en wij willen graag dat deze blijft groeien.

Al 35 jaar zijn er steeds nieuwe leden gezocht en gevonden en misschien ben jij een van de mensen 'out there' die ook geïnteresseerd is in het hofdansen, ook al realiseer je je dat nu misschien nog niet. Wij hebben een specifieke hobby die heel anders kan zijn dan je verwacht. Ook al kan de huidige maatschappij al veel van je vragen, wanneer het hofdansen goed bij je past zul je merken dat je hier graag tijd voor vrij maakt, simpelweg omdat het energie geeft wanneer je met je hobby bezig bent.

Denk jij dat je misschien een van onze ontbrekende puzzelstukjes bent?
Kom dan vooral eens langs om het hofdansen te ervaren!

Lees meer in onze Folder en bij Kostuums.


ook te vinden via www.komhofdansen.nl


ook te vinden via www.genietvanhofdansen.nl
Wilt u ook donateur worden?

Blader door een selectie van onze afbeeldingen

Concertzender Klassiek

Laatste bijwerk datum: dinsdag 20 augustus 2013

Hofdansvereniging Plaisir Courtois   telefoon: 0650917332   optredens: 0643567196
adres: Postbus 11090  9700 CB  Groningen
contact:   webdesign: